Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Στον Καιάδα… η Ολυμπιακή… Με κενά αέρος… η δυσφήμιση η Ελληνική

Με τρεις νέες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες ετοιμάζει να κλείσει τα μάτια του κόσμου μπροστά στο πρόβλημα της καρκινοβασίας της Ολυμπιακής , η κυβέρνηση που παρέδωσε πλέον το ελληνικό νηολόγιο σε τρεις νέους «αετούς» στους ελληνικούς αιθέρες.

Μετά το φιάσκο και τις πομφόλυγες που ακούσαμε εκατέρωθεν για τις «βιώσιμες» και «επιβεβλημένες»- κατά τα άλλα – λύσεις που θα «εγγυηθούν το μέλλον της Εταιρείας και την οικονομική αποτίναξη του ζυγού της Ευρωπαϊκής Κοινότητας» όπως αναφέρει συνέχεια ο Υπουργός Μεταφορών κ .Χατζηδάκης, η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανανέωσης του Ελληνικού αιθέρα, απεφάσισε να δώσει ουρανό και αέρα σε τρεις νέες ιδιωτικές αεροπορικές εταιρείες για να ανακουφίσει το πολυπληθές κοινό εν καιρώ απουσίας του εθνικού μας Υπερήφανου Αερομεταφορέα.

Ήδη από τα μέσα του Φλεβάρη 2008, η κυβέρνηση στο τρίπτυχο «υγιής ανταγωνισμός, ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας» χάρισε ένα ωραιότατο φιλέτο από την κρατική πτητική περιουσία και τίναξε για ακόμη μία φορά στον αέρα την όποια αξιοπρέπεια είχε πλέον για να προστατέψει κάτω από τα φτερά της η Ολυμπιακή Αεροπορία.


Ο λόγος για τις 3 αεροπορικές εταιρείες που φέρουν με τη σειρά τους, τους τίτλους: «Αθηναϊκές Αερογραμμές» με διακριτικό τίτλο “Athens airlines”, “Elite Airlines” που θα αναλάβει να μας εκπροσωπήσει - με το όποιο τίμημα – σε υπερατλαντικές πτήσεις και τέλος η “Hellenic Imperial Airways” που φιλοδοξεί να καλύψει τους υπερατλαντικούς και υπερειρηνικούς προορισμούς.


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στα σκαριά βρίσκεται μια νέα εταιρεία με την επωνυμία «Αθηναϊκές Αερογραμμές», η οποία ετοιμάζεται εντός Φεβρουαρίου να υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για άδεια αεροπορικής εκμετάλλευσης στο εσωτερικό.

Κατά πλειοψηφία, την εταιρεία θα ελέγχει μετοχικά ο επιχειρηματίας κ. Σάκης Ανδριανόπουλος, ευρύτερα γνωστός από τις δραστηριότητές του στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω της εταιρείας Helesi-Περιβαλλοντική. Η εταιρεία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου από τον Νοέμβριο του 2006.


Η «Αθηναϊκές Αερογραμμές» θα στελεχωθεί σε πρώτη φάση με 100 άτομα, με στόχο να ξεκινήσει πτήσεις εντός του φθινοπώρου, χωρίς να αποκλείεται -εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες- να εκμεταλλευτεί και την αυξημένη επιβατική κίνηση του καλοκαιριού. Στόχος της εταιρείας είναι να μπει στην αγορά με τρία αεροσκάφη χωρητικότητας 50 θέσεων.

Ανάλογη πρωτοβουλία ετοιμάζεται να πάρει άλλη μία εταιρεία, με την επωνυμία «Elite Airlines». Με τη σειρά της, η εταιρεία ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα στην ΥΠΑ, προκειμένου να ξεκινήσει -μεταξύ άλλων- και πτήσεις μακρινών αποστάσεων εντός του 2008.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διευθυντής πτητικής εκμετάλλευσης της «Elite Airlines» θα είναι ο κ. Σπύρος Στριφτός, πρώην κυβερνήτης της «Ολυμπιακής» και προσωπικός πιλότος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει αεροσκάφη τύπου Jumbo 747-400 προκειμένου να ξεκινήσει υπερατλαντικά ταξίδια.

Με πέντε αεροσκάφη τύπου «Boeing 747» έχει εγκαινιάσει τους τελευταίους μήνες την παρουσία της στους αιθέρες και η Ιορδανικών συμφερόντων «Hellenic Imperial Airways». Η εταιρεία έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και πραγματοποιεί πτήσεις εξωτερικού (Μέση Ανατολή, Ευρώπη, Αφρική), έχοντας τη βάση της στη Λιβύη. Η Imperial στελεχώνεται με προσωπικό 200 ατόμων, ενώ τρία από τα δύο αεροσκάφη της έχουν ελληνικό νηολόγιο. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Ιορδανός, με κυπριακή καταγωγή, κ. Ταλάλ Αμπουρεγιάλ, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο.


Ένα πάντως είναι σίγουρο και αυτό δεν είναι άλλο πως με «κολοβά» και «πριονισμένα» φτερά, δεν μπορούμε να νοιώθουμε εθνικά υπερήφανοι με Low cost Airfares, αφού δεν εγγυώνται την ασφάλεια και κατ’ επέκτασιν την διαρκή και σωστή διαφήμιση που μέχρι στιγμής μας είχε υπογράψει στην σκέψη, την ψυχή και το βλέμμα μας, με τρανταχτό όνομα το παιδί του Ωνάση.

Υπερήφανη Ολυμπιακή μας,… μακάρι να καταφέρουμε να… σου παραδώσουμε άλλο διάδρομο απογείωσης ώστε να πετάξεις με τα δικά σου φτερά.

Αλέξανδρος Τανασκίδης