Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Η Microsoft σχεδιάζει τα ελαφριά windows 7

Η Microsoft προετοιμάζει για το 2010 (ή νωρίτερα) την κυκλοφορία του συναγωνιστή των vista, που πιθανολογείται πως θα είναι πιο γρήγορα και πιο ευχάριστα από το πολυσυζητημένο και εντός εισαγωγικών <<προβληματικό λειτουργικό>>.


Όσο οι χρήστες συνεχίζουν να παραπονιούνται για τα vista 2 χρόνια έπειτα την κυκλοφορίας τους η Microsoft εμφανίζεται έτοιμη να εστιάσει στην επόμενη κυκλοφορία του νέου της λειτουργικού. Ο κώδικας των windows 7 βρίσκεται έτοιμος στα χέρια των προγραμματιστών που θα τα αναπτύξουν ενώ οι κριτικοί θα έχουν την πρώτη τους επαφή με το νέο λογισμικό στο press conference του Λος Άντζελες την τελευταία βδομάδα του Οκτώβρη. Επίσημα , το λειτουργικό πιθανολογείται πως θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2010 – ωστόσο κάποιοι εκ των έσω υποστηρίζουν πως μπορεί να φτάσει πριν το τέλος του 2009.

Την άνοιξη σε ένα blog του Chris Flores αναφέρθηκε πως τα windows 7 θα τροφοδοτήσουν και δε θα βάλουν στην άκρη τα vista. Παρόλα αυτά αρκετές λεπτομέρειες περί του νέου λειτουργικού έχουν φανεί πενιχρές. Ο Flores και κάποιοι άλλοι ανέφεραν αυτό επειδή δε θέλουν να δημιουργήσουν απαιτήσεις που δε θα εκπληρωθούν. (κάτι ανάλογο είχε γίνει στα vista που θα περιελάμβαναν το σύστημα αρχείων winFS).Επίσημα οι δυνατότητες του λειτουργικού δεν έχουν ανακοινωθεί.