Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2008

PhysX by NvidiaΤο να υπάρχει φυσική λεπτομέρεια στα παιχνίδια είναι πολύ δύσκολο. Πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία υπολογιστικού περιβάλλοντος που βασίζεται σε μία σειρά αλγορίθμων φυσικής που απαιτούν πληθώρα μαθηματικών και λογικών υπολογισμών.


Εδώ είναι που η τεχνολογία PshysX της Nvidia λαμβάνει μέρος. Η τεχνολογία αυτή είναι μια πανίσχυρη μηχανή φυσικής λεπτομέρειας που επιτρέπει αξεπέραστη κίνηση σε βιντεοπαιχνίδια των υπολογιστών και φυσικά στις κονσόλες. Το λογισμικό PhysX υιοθετείται από περίπου 150 παιχνίδια , χρησιμοποιείται επίσημα από 10.000 εγεγγραμμένους χρήστες και υποστηρίζεται στο Sony Playstation 3, Microsoft XBOX 360 , Nintendo Wii και στους υπολογιστές.

Επιπροσθέτως , η μηχανή PhysX είναι ειδικά σχεδιασμένη για επιτάχυνση υλικού από πανίσχυρους επεξεργαστές αποτελούμενοι από εκατοντάδες πυρήνες. Συνδυασμένη με την παράλληλη επεξεργαστική δυνατότητα της κάρτας γραφικών , η PhysX προσφέρει δραματική αύξηση στην επεξεργαστική δύναμη της φυσικής λεπτομέρειας και ανεβάζει τον πήχη του σκληρού gaming σε νέα επίπεδα αποδίδοντας , πλούσια και αξεπέραστα φυσικά περιβάλλοντα με χαρακτηριστικά γνωρίσματα όπως:
  • Εκρήξεις που προκαλούν σκόνη και ταρακουνήματα
  • Εικονικοί χαρακτήρες με σύνθετη και ενωμένη γεωμετρία για τις πιο ζωντανές κινήσεις και αλληλεπιδράσεις
  • Εκπληκτικά νέα όπλα με απίστευτες επιδράσεις
  • Ένδυση που εντυπωσιάζει και φυσικά δάκρυα
  • Πυκνός καπνός και ομίχλη που κυματίζουν γύρω από αντικείμενα στην κίνηση

Ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε αληθινή φυσική λεπτομέρεια που αλλάζει δραματικά αυτό που έχετε συνηθίσει στο gaming, είναι να προμηθευτείτε μια κάρτα γραφικών της Nvidia που υποστηρίζει PhysX.