Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2008

Τα 5 κορυφαία χαρακτηριστικά των Windows 7 που η apple πρέπει να αντιγράψει

Η Microsoft δεν έχει ποτέ απολογηθεί για την αντιγραφή των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων OS X, αλλά τα windows 7 περιλαμβάνουν ένα μακρύ κατάλογο μοναδικών δυνατοτήτων για τελικούς χρήστες που ακόμη και το Leopard Snow OS Xtaskbar των win7. Παρότι υιοθετεί τη φιλοσοφία OS X , η Microsoft έδωσε το δικό της στυλ με μικρές λεπτομέρειες. Μην ξεχνάτε για την υποστήριξη αφής , τις βιβλιοθήκες και την διαχείριση συσκευών. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι τα windows 7 παραδίδουν διάφορα καινοτόμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που κάνουν το σημερινό OS Χ να φανεί παλαιό. Μπορεί η Microsoft να χτυπήσει τελικά την apple στο παιχνίδι της; Παρουσιάζουμε τα 5 χαρακτηριστικά γνωρίσματα των win 7 που η apple θα πρέπει να αντιγράψει. μπορεί να στερηθεί όπως γνωρίζουμε σήμερα. Ας πάρουμε για παράδειγμα το

1. Αφή

Φαίνεται πως τα win 7 θα γίνουν τα πρώτα που θα επιλέξουν οι καταναλωτές για να διαδοθούν στο ευρύ κοινό. Υπάρχει ο φόβος πως η Microsoft θα προσπαθήσει να πουλήσει τα win 7 μόνο στην πλατφόρμα αφής που είναι πολύ ευχάριστη. Υπάρχει επί της οθόνης ένα εικονικό πληκτρολόγιο και χειρονομίες για τις κοινές ενέργειες ποντικιών, όπως το σύρσιμο και δεξί κλικ, οι οποίες λειτουργούν σε όλα τα windows 7 και τις εφαρμογές όπως τη ζωγραφική και το Microsoft Earth. Κάντε κλικ στο taskbar για να αποκαλύψετε τον κατάλογο συντομεύσεων ή να σύρετε ένα «b» στον internet explorer 8 για να πάει προς τα πίσω. Οι χειρισμοί είναι προσαρμοσμένοι στις επιλογές των ποντικιών έτσι ώστε οποιαδήποτε εφαρμογή windows θα είναι σε θέση να υποστηρίξει την αφή αμέσως. Τα windows 7 προορίζονται για λειτουργία αφής σε επιτραπέζιους υπολογιστές.

2. Το taskbar των windows 7

Το taskbar της apple είναι δημιουργημένο για δουλειά , αλλά το νέο, πιο μεγάλο taskbar στα windows 7 έχει τα ικανά χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όπως οι μικρογραφίες που απεικονίζονται έξω σε μια σειρά όταν αιωρείτε το δείκτη του ποντικιού πέρα από μια εικόνα εφαρμογής στο taskbar. Οι μικρογραφίες δημιουργούνται όχι μόνο για μια εφαρμογή των windows που έχετε ανοίξει, αλλά και για τις ετικέτες. Αιωρηθείτε στην συντόμευση του internet explorer 8 και δείτε όλες τις ανοιχτές καρτέλες. Όταν αιωρείστε πέρα από μια μικρογραφία, παίρνετε σε φυσικό μέγεθος screenshot ενός παραθύρου ή μια ετικέτα χωρίς αλλαγή της εφαρμογής. Οι μικρογραφίες επιτρέπουν τη γρηγορότερη αλλαγή εφαρμογών και την αποδοτικότερη διαχείριση παραθύρων απ’ ότι σε OS Χ. Πιστεύουμε πως αυτός ο τρόπος διαχείρισης είναι ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με της apple.

3. Βιβλιοθήκες

Και τα windows και το OS Χ έχουν τους πρόσθετους φακέλους για την αποθήκευση εγγράφων, εικόνων, μουσικής, βίντεο, κ.λπ. Αλλά δεν μισείτε το γεγονός που στην περίπτωση που γεμίσετε το δίσκο με αρχεία πρέπει να τα μεταφέρετε σε έναν μεγαλύτερο και να αντιστοιχίσετε τις συντομεύσεις;όχι πια! Με τα windows 7 μπορείτε να αποθηκεύσετε οπουδήποτε τη μουσική σας , σε εσωτερικό δίσκο ή εξωτερικό, ακόμα και σε μία θέση στο δίκτυο ενώ αυτά θα φαίνονται αποθηκευμένα στο μουσικό σας φάκελο. Η νέα εξελιγμένη αναζήτηση επιτρέπει την ανεύρεση αρχείων σε πολλαπλές θέσεις.

4. Εξελιγμένο Media Center

Τα windows έχουν στη διάθεσή τους ένα καλύτερο κέντρο πολυμέσων σε σχέση με το MAC OS. Το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα σας επιτρέπει να αποστέλλετε αρχεία βίντεο και ήχου από το pc σε μία συσκευή αναπαραγωγής στο δίκτυο, στο στερεοφωνικό σας συγκρότημα και σε άλλους υπολογιστές στο δίκτυο. Το Frontrow των MAC OS δε συγκρίνεται με το windows media center που πλέον είναι πιο ελκυστικό από ποτέ και έχει γίνει πιο εύχρηστο με τις δυνατότητες της παρακολούθησης τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω διαδικτύου και προσαρμογής μενού. Η apple περιορίζει τον κόσμο στα itunes και αρνείται να προσθέσει δυνατότητες DVR.

5. Διαχείριση συσκευών

Τα windows 7 προσφέρουν τη δυνατότητα να παρακολουθείτε όλα τα χαρακτηριστικά των εγγράφων σας σε ένα ενιαίο παράθυρο. Συνδέστε το κινητό σας τηλέφωνο και θα εμφανιστεί στην εξερεύνηση των windows. Επίσης εμφανίζονται όλες οι λεπτομέρειες της συσκευής. Όνομα κατασκευαστή, δυνατότητς συσκευής , εγχειρίδιο λειτουργίας , διαθέσιμη μνήμη, κατηγοριοποίηση αρχείων κλπ. Αυτό βέβαια γίνεται και στα Vista οπότε χρειάζεται μια αναζήτηση από μέρους του χρήστη. Η διαχείριση συσκευών διευκολύνει τον χρήστη και του δίνει έναν καλύτερο τρόπο να αξιοποιήσει τις συσκευές του.

Οι δυνατότητες αυτές δεν είναι ακόμα διαθέσιμες, ωστόσο θα ενσωματωθούν στα windows 7 και θα τις δούμε στη δοκιμαστική έκδοση μέσα στο 2009. Επίσης η apple θα μείνει πίσω αν δεν βελτιώσει τα λειτουργικά της όπως φαίνεται να έχει κάνει η Microsoft.

tgdaily.com