Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2008

Έχασε τη μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο... Καλό ταξίδι Γιώργο...

Ασάλευτα μείναν τα βλέμματα...


Για το μακρύ ήρεμο και γαλήνιο ταξίδι του γυρισμού στη σφαίρα του αθάνατου και αναλοίωτου, του "αιώνια κοντά μας" και "παντοτινά δίπλα μας", έφυγε πριν λίγες ημέρες ένας μεγάλος των γραμμάτων και της αντικειμενικής δημοσιογραφίας... ο Γιώργος Κοίλιαρης.

Ως ύστατο φόρο τιμής στον ακούραστο ρεπόρτερ της πρώτης γραμμής και της σωστής και καίριας ενημέρωσης, εμείς οι εκκολαπτόμενοι δημοσιογράφοι, οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ΑΝΤΙΟ σε έναν μαχητή...

Ο Γιώργος Κοίλιαρης, ο Δημοσιογράφος με το Δέλτα κεφαλαίο που τραυματίσθηκε θανάσιμα κάνοντας ρεπορτάζ στο Αφγανιστάν έχασε τελικά τη μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο ΚΑΤ που νοσηλευόταν.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 54 ετών η φιγούρα του φιλικού αυτού δημοσιογράφου της Κρατικής Τηλεόρασης που εισέβαλε μέσα από την οθόνη μας σε κάθε πολεμική του ανταπόκριση και με ψυχή αντρίκια όπως αξίζει σε μαχητή, μας ενημέρωνε για την Ζώνη του Πυρός με την ίδια ψυχραιμία στη χροιά της φωνής του από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό της μάχης.

Ο δημοσιογράφος είχε τραυματιστεί στις 8 Οκτωβρίου σε τροχαίο ατύχημα στη διάρκεια ανθρωπιστικής αποστολής στο Αφγανιστάν. Είχε μεταφερθεί στην Αθήνα με C-130 και από τότε νοσηλευόταν στο ΚΑΤ.

Εργάστηκε σε εφημερίδες και περιοδικά και στην κρατική τηλεόραση κυρίως ως πολεμικός ανταποκριτής και είχε λάβει μέρος σε πολλές ανθρωπιστικές αποστολές, όπως αυτή στο Αφγανιστάν, που έμελλε να είναι η τελευταία για το δημοσιογράφο που διακρίθηκε για το ήθος του.

Μπορεί να έχασε την μάχη με το Θάνατο... όμως κέρδισε στον πόλεμο της Σωστής Υψηλής Αντικειμενικής και βαθιά Ανθρώπινης Δημοσιογραφίας.


Καλό ταξίδι Γιώργο...