Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Η βία των 5 ημερώνΕικόνες καταστροφής στα κέντρα των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας αποτελούν το κύριο θέμα σε δελτία ειδήσεων σε όλα τα μεγάλα κανάλια. Ο καθένας κάνει το σχολιασμό του, κατακρίνει τα 14χρονα παιδιά που παρεκτρέπονται και επιτίθενται στους αστυνομικούς, εστιάζει στις κλοπές και στο πλιάτσικο και δε δίνει σημασία στα βαθύτερα αίτια αυτής της κατάστασης.

Κύριοι των δελτίων ειδήσεων, αναρωτηθήκατε ποτέ μέσα σας , γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; ποια παιδεία και ποια δημοκρατία; είναι δημοκρατία η κατάχρηση εξουσίας; Είναι δημοκρατία η εν ψυχρώ δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού; σκεφτήκατε ποτέ πως για τα έκτροπα από τους ανήλικους φταίμε εμείς οι μεγαλύτεροι; η βία φέρνει βία, αν ο γονιός δεν έχει λάβει σωστή ανατροφή και παιδεία , τότε ούτε το παιδί θα λάβει. Τί έχουμε κάνει λάθος ώστε να δημιουργηθούν τα λάθος πρότυπα; Έχετε ποτέ αναρωτηθεί ή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι οι εικόνες χάους και ο στιγματισμός ατόμων και καταστάσεων για να λάβετε μεγαλύτερα νούμερα από την
AGB;

Γνωρίζει άραγε ο κόσμος πως για τις εκδηλώσεις βίας στα μικρά παιδιά ευθύνεται κατά κύριο λόγο η τηλεόραση; Τα περισσότερα κινούμενα σχέδια και ταινίες εμπεριέχουν ένα βασικό στοιχείο. Τη βία , που εκδηλώνεται και στα δελτία ειδήσεων. Ξέρετε πως οι καυγάδες στα παράθυρα των δελτίων υιοθετούν βία που μένει υποσυνείδητα στο μυαλό των ανηλίκων; Το μικρό παιδί παρακολουθώντας τα , μπορεί να ξεσπάσει πολύ άσχημα σε ορισμένες καταστάσεις.

Αφού έληξε η καταστροφή , ο πρωθυπουργός , Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε τα έκτακτα οικονομικά μέτρα προς στήριξη των πληγέντων επιχειρήσεων. Στο άκουσμα «δάνειο» και «δάνειο με τόκο» εξοργίστηκα σε μεγάλο βαθμό. Πως είναι δυνατόν να λάβουν δάνεια οι ελεύθεροι επαγγελματίες τη στιγμή που χρωστάνε σε ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, εφορία και λοιπά ταμεία; Υπάρχει άραγε επαγγελματίας που δε χρωστά; Κατέχει γνώση των παραπάνω ο πρωθυπουργός ή θέλει να νομίσουμε πως δεν το έδωσε σημασία; Το μόνο που θα καταφέρει θα είναι να τους χρεώσει ως το κόκκαλο αν εγκριθούν τα υποσχόμενα δάνεια, αν όχι είναι άλλο ανέκδοτο. Ποιος μου λέει εμένα πως δε θα ξανασυμβεί όλο αυτό; Ο χρόνος θα δείξει…….