Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009

Τα Windows 7 για κατασκευαστές αναμένονται για το 4ο τρίμηνο

Η HP και οι άλλοι κατασκευαστές συστημάτων το επιζητούν

Μεγάλοι κατασκευαστές όπως η HP, Dell και η Acer πιέζουν τη Microsoft να τους δώσει άδειες Windows 7 για το τρίμηνο του 2009. Όλοι πιστεύουν πως τα 7 θα αυξήσουν τις πωλήσεις και αναζητούν μια ευκαιρία για τα χριστούγεννα.

Από τη μεριά της η Microsoft υποσχέθηκε να απελευθερώσει τα 7 ενώ από τη στιγμή που έχουμε τη δοκιμαστική έκδοση στα χέρια μας από την 1η εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο χρόνος αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την MS που καλείται να δώσει στην κυκλοφορία την retail έκδοση μέχρι το 4ο τρίμηνο. Συνήθως απαιτείται χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 9 μήνες για την ολοκλήρωση δοκιμών της Beta έκδοσης , αλλά από το γεγονός πως τα 7 αποτελούν μια διορθωμένη έκδοση των Vista, η διαδικασία μπορεί να γίνει πιο γρήγορα.

Η έκδοση retail πιθανόν να κάνει την εμφάνισή της το 2010 κι αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ενημερωμένη, ενώ οι εκδόσεις των κατασκευαστών θα διορθωθούν μέσω windows update. Αν η Microsoft επιχειρήσει να τα διαθέσει στην αγορά στα τέλη του 2009, αυτό θα σημάνει καλύτερες πωλήσεις και μεγαλύτερα κέρδη.

fuzilla