Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2009

Η AT&T ενεργοποιεί την υπηρεσία mms στο iphoneΥποστήριξη μόνο στα μοντέλα 3G & 3GS

Η σημερινή ημέρα είναι ίσως μία από τις πιο ηλιόλουστες για τους κατόχους iphone στα δίκτυα της AT&T. Η εταιρία ενεργοποίησε την υποστήριξη της υπηρεσίας mms που θα έπρεπε να είχε κάνει από τον Ιούνιο του 2007.

Η αποτυχία της AT&T είναι πως δεν έχει αντιληφθεί εγκαίρως πως όλοι οι συνδρομητές της με συσκευές iphone και όχι μόνο με εκδόσεις 3G και 3GS ανυπομονούσαν για αυτή την υπηρεσία. Φαίνεται πως ο πάροχος τηλεπικοινωνιών προέβη σε αυτή την απόφαση φοβούμενος για τυχόν υπερφόρτωση δικτύου. Επιπροσθέτως , έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί δοκιμή στο δίκτυο ώστε να διασφαλιστεί η σωστή και ποιοτική λειτουργία του από την πρώτη ημέρα.

Η επόμενη ανακοίνωση προέρχεται από την AT&T και δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του μήνα:

«Γνωρίζουμε πως οι χρήστες iphone θα λατρέψουν τη νέα υπηρεσία. Οι μοναδικές δυνατότητες και τα υψηλά ποσοστά χρήσης αυτής της συσκευής , μας έδωσαν το έναυσμα ώστε να βελτιώσουμε την αρχιτεκτονική των mms και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες στους συνδρομητές μας.»

Η εταιρία ισχυρίστηκε πως η σημερινή ημέρα είναι αυτή που θα αναδείξει τις συνολικές δυνατότητες της και θα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα feedback.

Οι κάτοχοι iphone 3G και 3GS με την έκδοση λογισμικού 3.0.1 μπορούν να ενεργοποιήσουν τα mms πραγματοποιώντας λήψη μίας νέας ενημέρωσης των itunes η οποία απαιτεί 3 δευτερόλεπτα για να εγκατασταθεί. Η επίσημη υποστήριξη από την apple βρίσκεται εδώ.

fudzilla